Моята първа компания

Vizualizaciya moqta 1 kompaniq-01

„Моята първа компания” е общ проект между JA Bulgaria и Coca Cola Hellenic.

През настоящата 2016 година той стратира за трети пореден път. Фокусът на програмата е да помогне на млади хора, които са все още в университета, да развият своя предприемаческия дух и бизнес уменията като реализират до проторип идеята си за свой собствен бизнес. “Моята първа компания” е част от националната програма Startup на “Джуниър Ачийвмънт”, в която студентите се запознават с предприемачеството на практика, работят върху реални бизнес казуси и правят първите си стъпки в създаването на собствен бизнес проект.
През 2016 година програмата засилва менторският елемент, като целта е възможно най – много компании да получат възможност да работят с ментори да получат обратна връзка за своята идея.

Елементите на „Моята първа компания“ са:
1. Ментори
Почти всеки екип, участник в проргамата, ще има възможност да работи с ментор от Coca Cola Hellenic. Изборът ще бъде от страна на менторите към компаниите, като в последствие ще бъдат дадени указания за работа и комуникация.

2. Менториски следобеди
В рамките на пет съботи през месеците март, април и май, участниците в програмата ще могат да посещават 3-часови работилници, които ще комбирит теорията с практиката. В рамките 40 минути всеки път, екипите ще бъдат запознати с основите на предприемачеството, a в останалите 120 минути ще участват в интерактивни упражнения и разговори с менторите си.

3. Директно финансиране от 15 хиляди лева
Всяка компания, която е присъствала поне 3 от 5 от Менторските следобеди, може да кандидатства за директно финансиране от 15 000 лева, като 10 000 от тях са директна финансова инвестиция в компанията, а другите 5 000 – менторство, консултации с тесни специалисти от екипа на компанията (юрист, финансист, интелектуално право и др.). Също така, компанията, която получи това финансиране, ще получи и работно място за 6 месеца в JA Startup Hambar в рамките на Sofia Tech Park.

Датите на провеждане на ментроските следобеди в Coca Cola са:

26 март 2016     Регистрация – приключила
9 април 2016     Регистрация – приключила
23 април 2016   Регистрирайте се ТУК до 21 април, 18:00 часа
14 май 2016      Регистрация – предстои
28 май 2016      Регистрация – предстои

Повече за проекта
„Моята първа компания” съчетава по новаторски начин усилията на академичните среди и бизнеса и показва как те могат да си сътрудничат ефективно в полза на младите хора в България.
Фокусът на програмата, организирана от “Джуниър Ачийвмънт” и “Кока-Кола ХБК България”, е насърчаване на предприемаческия дух и бизнес уменията на студентите и в нея участват над 200 студенти и преподаватели от осем университета.
“Моята първа компания” е част от националната програма Startup на “Джуниър Ачийвмънт”, в която студентите се запознават с предприемачеството на практика, работят върху реални бизнес казуси и правят първите си стъпки в създаването на собствен бизнес проект.
Формата на програмата дава възможност на участниците да развият лидерските си качества, способност за взимане на решения, водене на преговори, управление на времето, като същевременно прилагат специализирани умения от сферата на бизнеса, както и такива от изучаваната от тях академична сфера. В инициативата могат да се включат всички студенти, които са се записали в националната програма Startup.
“Радваме се да започнем стратегическо партньорство с “Кока-Кола ХБК България”. За нас е важно да работим с партньор, който има утвърдени традиции в развитието на предприемаческия дух и качествата на служителите си и ги поощрява да мислят и действат като собственици на бизнеса. Именно тези качества цели да култивира програмата у младите хора – да мислят отговорно и предприемчиво за компанията, в която работят, или за собствения си бизнес”.
Милена Стойчева, изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България”

photo 1 photo 2