Състезания

pic 320Като част от прогама “Учебна компания за студенти” вие имате възможност да се включате в различни състезания и инициативи, които организира Джуниър Ачийвмънт България.

Едно от най – популярните и запомнящи се събития е “Най – добра учебна компания за студенти”, която се провежда в началото на месец юни всяка година. То е част от Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”,  където на едно място предприемачи от гимназиален и университетски етап демонстират реализираните си идеи за бизнес. Повече за състезанието “Най – добра учебна компания за студенти” можете да прочетете тук.

Друга възможност, където можете да тествате своята идея за бизнес, е международното intel-poster-310x440mmwebсъстезание Intel Business Challenge Europe. За втора поредна година Джуниър Ачийвмънт България е официален представител на IBC Europe за България, като ежегодно в международните екипи от съдии и ментори се включват и представители от нашата страна.

През 2012 г. старт ъп компанията на българският предприемач Георги Къдрев – Имагга, успя да достигне до Европейските финали в Полша на Intel Business Challenge. След успорвано състезание, младежът и неговият екип, успяват да се класират втори и получават финансиране за своята идея в размер на 15 000 $., както и правото да заминат на Световните финали в Бъркли, Калифорния.

Повече информация за състезанието можете да видите тук.