Регистрирай своята идея за бизнес до 8 февруари 2016 г. и се включи в програма „Учебна компания за студенти“ на JA

Джуниър Ачийвмънт България отваря регистрацията за всички, които искат да се включат в програма „Учебна компания за студенти“ на JA Bulgaria.

Ако сте екип от студенти бакалаври или магистри от всеки един български университет и искате да видите дали вашата идея за бизнес има потенциал, то тогава програма „Учебна компания за студенти“ е за вас!

Какви са стъпките за участие?

  1. Сформирайте екип от 2 до 6 души.
  2. Измислете си име, идея за продукт/услуга и ги регистрирайте на http://jastartjabulgaria.org до 8 февруари 2016 г.
  3. Реализирайте своята идея до ниво прототип и елате да ни я представите на нашето предприемаческо състезание в началото на юни.
  4. Участвайтe в различни инициативи на JA България, получете обратна връзка с бъдещи насоки за развитие на вашата идея.

До кога е срокът за регистрация?

До 31 януари 2016 г.

Каква е продължителността на програмата?

От 1 февруари до 5 юни 2016 г.

Нужно ли е да е включен и университетски преподавател?

Да, но не е задължително.
Тъй като това е образователна програма, за нас е важно всеки екип да има ментор. Ако в университета, в който се намирате, няма преподавател, който да работи по нашите програми, то тогава от JA можем да ви помогнем с намирането на ментор от реалния бизнес. Просто трябва да ни кажете.

Може ли екипът да има срещи с бизнес ментори?

Да. Програмата се подкрепя от няколко големи компании, които имат чудесни служители – практици, част от нашата менторска програма. Те с удоволствие биха ви дали пракрически съвети как да подобрите бизнес идеята си.

Какво представлява програмата?

Учебна компания за студенти“ („JA StartUp”) e безплатна програма по предприемачество в университети в България. Тя предоставя всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които в учебна стартираща компания можеш да тестваш своята бизнес идея в безопасна среда. Обучението се провежда по методологията „учене чрез правене“, като освен знанията и уменията за формулиране на бизнес идея и стартиране и управление на учебна компания, се включва и обучение в направления: социални умения, комуникационни умения, презентационни умения, умения за работа в екип и др.

„Учебна компания за студенти“ дава възможност на студентите в програмата да участват и в национални и регионални състезания по предприемачество, организирани от Джуниър Ачийвмънт, в които получават обратна връзка за своята бизнес идея от водещи мениджъри и предприемачи в България и света, което допълнително подпомага бъдещото развитие на тяхната бизнес идея!

Какво включва програмата?

  • Разработено учебно съдържание
  • Безопасна симулационна среда за работа по твоята бизнес идея
  • Менторство от опитни ментори и бизнес консултанти
  • Възможност за включване в различни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България
  • Участие в национални и регионални състезания, подпомагащи бъдещото развитие на твоята бизнес идея
  • Достъп до множество допълнителни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в сферата на предприемачеството

Ако искам да получа повече информация, към кого трябва да се обърна?

Можете да се обадите в офиса на JA Bulgaria на телефон: 02/984361, или да пишете на Елица Ефремова на elica@jabulgaria.org.