Включи се в JA Startup и можеш да спечелиш финансиране до 10000 лв за своята бизнес идея

JA България отваря регистрацията за всички, които искат да се включат в програма „Учебна компания за студенти (JA Startup Program)“. И тази година ще предоставим на всички участници ценни практически знания, а на най-успешните екипи и тяхната идея за бизнес – финансиране, възможност 6 месеца да ползват споделено пространство в София Тех Парк и консултации с професионалисти на обща стойност до 10 000лв.

Ако сте екип от студенти бакалаври или магистри, имате иновативна идея и искате да научите как да започнете бизнес, то тогава програма “Стартъп” на JA Bulgaria е за вас. Инициативата представлява ускорен практически курс по предприемачество, насочен към това как се създава и управлява собствен бизнес. В рамките на няколко месеца вие ще сформирате екип и ще развиете своята бизнес идея, ще разработите прототип на продукта/услугата и ще представите бизнес и финансова обосновка на проекта си.

Програмата “JA StartUp” е отворена за български студенти – бакалаври и магистри от всички специалности и университети. Можете да се регистрирате ТУК.

ELEMENTI-NA-PROGRAMATA
Ментори

Почти всеки екип, участник в програмата, ще има възможност да работи с ментор. Изборът ще бъде от страна на менторите към компаниите, като впоследствие ще бъдат дадени указания за работа и комуникация.

Обучения и нови запознанства

В рамките на шест съботи през месеците февруари, март, април и май 2017 г. участниците в програмата ще могат да посещават различни работилници и обучения, които ще комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене и поредица „менторски следобеди“.

Форматът на менторските следобеди съчетава теорията с практиката: в първите 60 минути екипите ще бъдат запознати с основни тематики, свързани с подобряването на техния стартъп, a в останалите 120 минути ще участват в интерактивни упражнения и разговори с менторите си.

Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в JA StartUp Hambar в София тех парк.

Състезания

Всички екипи, които са се регистрирали за участие в програмата, са поканени да участват във финалното състезание „Най-добър JA стартъп на България“, което ще се проведе на 2 юни 2017 г. в София. Състезанието е в рамките на един ден, в който всеки екип получава изложбен щанд, време за презентация пред жури и панелно интервю. По време на състезанието екипите се състезават за различни награди и възможност за директно финансиране за реализация на бизнес идеята.

ЗAЩО ДА УЧАСТВАМ?

 ФИНАНСИРАНЕ

Всяка компания, която е присъствала на поне 4 от 6 активности от календара, може да кандидатства за финансиране, достъп до споделено пространство за работа в София Тех Парк, менторство, консултации с тесни специалисти от екипа на компанията (юрист, финансист, интелектуално право и др.) на обща стойност до 10 000 лв.
ОФИС ПРОСТРАНСТВО В СОФИЯ ТЕХ ПАРК

Всяка компания, достигнала до топ 3 в състезанието „Най-добър JA стартъп на България“, има правото да ползва безплатно офис пространство с включени консумативи и кафе в JA StartUp Hambar Co-Working за период от 6 месеца.

ВАЛИДАЦИЯ НА ИДЕЯТА ВИ ЗА БИЗНЕС ЗА 0 ЛЕВА

Участието в програмата ви струва 0 лева. За сметка на това, обаче, имате възможност да тествате идеята си на практика в безопасна среда и да получите обратна връзка от специалисти.